torstai 3. lokakuuta 2013

Jos saisin valita vain yhden ruuan loppu elämäkseni, ottaisin karjalanpiirakat

Onko parempaa perisuomalaista ruokaa kuin karjalanpiirakat, etenkin itse tehdyt? Karjalanpiirakoiden huonona puolena voin mainita niiden aikaa vievän valmistuksen, mutta eihän se koulussa haittaa kun on koko päivä aikaa. Aamu alkoikin riisipuuron keittelyllä, heti kun kattila oli pesty mustasta pohjaanpalaneesta töhnästä. Pian kattilan luota löytyi uteliaita, jotka olivat valmiita maistamaan. Ensi kerralla täytyykin keittää enempi puuroa, jotta sitä voi "maistella" hieman enemmän.


Puuron keittelyä

Kuoritaikina
Puuron ollessa shokissa jäähtymässä, oli aika tehdä kuoritaikina. Taikina on erittäin simppeli, siihen tulee vain vettä, suolaa, ruis- ja vehnäjauhoja sekä nokare voita. 


 Kuoritaikina kaulattiin ohueksi (1-2 mm) ja päälle pursotettiin puuroa.


Sitten rypytettiin. Itse tykkään rypyttää etusormilla painaen.


 Laatua en tasaiseksi kehuisi, mutta sekin asia korjaantunee lisäharjoituksella.


Kun karjapiirakat tulivat uunista, ne voideltiin voi-maitoseoksella. Lopputulos oli se mitä oltiin odotettukin, mahtavaa suomalaista perinneruokaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti